voucherZelfcompassietraining

27-02-2019

Als mantelzorger/vrijwilliger zal je als geen ander weten dat goed voor jezelf zorgen een eerste vereiste is voor adequaat functioneren. Met mededogen zorgen voor jezelf is belangrijk, juist ook als je veel compassie aan anderen geeft. Denk aan de stewardess die je vertelt wat je moet doen met de zuurstofkapjes die naar beneden komen in geval van nood: ‘Zet het kapje eerst zélf op, voordat je je kind of buur gaat helpen’. Toch is ‘weten’ meestal niet genoeg. In de praktijk blijft het vaak bij goede voornemens.  De zelfcompassie-training leert je dje voornemens in praktijk te brengen. De training is een vervolg op de basis mindfulnesstraining.   

Omschrijving

Meer dan bij de mindfulnesstraining krijg je bij de zelfcompassietraining oefeningen die een beroep doen op je voorstellingsvermogen. Moeilijke ervaringen worden niet uit de weg gegaan. In de training komen onderwerpen aan bod als:

•          jezelf waarderen en accepteren

•          omgaan met lastige emoties

•          het temmen van je innerlijke criticus

•          de werking van de hersenen en de invloed daarvan op je emotie-huishouding.

Net als bij de mindfulnesstraining is regelmaat in het doen van oefeningen thuis belangrijk. Daarbij gaat het om een tijdsbesteding van gemiddeld een uur per dag

Resultaat

In deze training leer je gaandeweg de lat voor jezelf minder hoog te leggen en gemakkelijker om te gaan met eigen onvolkomenheden. Je mededogen en zorgzaamheid groeit-niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Je krijgt meer zelfvertrouwen en wordt tevredener met het leven. Hierdoor raak je minder afhankelijk van anderen. Je leert minder de nadruk te leggen op wat je mist en meer te waarderen wat er wel is. Zelfcompassie leidt ook tot een vermindering van faalangst, stress en perfectionisme zo blijkt uit onderzoek.

Voor wie?

Mantelzorgers, vrijwilligers, professionals die eerder hebben deelgenomen aan de mindfulness MBSR training

Trainer

Eef Heinhuis MBSR – mindfulnesstrainer categorie 1

Cursusmateriaal

Je ontvangt een werkboek en meerdere oefencd’s

Bijzonderheden

De training is geen gespreksgroep of therapie. Het programma spreekt cursisten aan op hun eigen kracht. Bij aanmelding voor de training volgt een kort (telefonisch) voorgesprek.

De training is van 19.30 – 22.00 uur op woensdag 27 februari, 6, 13 en 20 maart, 3, 10, 17 en 24 april.

De stiltemiddag is op 14 april van 14.30 – 17.30 uur.

Beschikbare data
wo 27 Feb
19.30 - 22.00 uur
Mantgum
VOL
Contactpersoon:
Bijzonderheden