Door welke gekleurde bril kijk jij?

01-02-2018

Vooroordelen zijn normaal, ieder mens heeft ze. Voortdurend kijk je door je eigen gekleurde bril naar personen en gebeurtenissen om je heen. Die levensbril wordt onder meer gevormd door opvoeding, positieve en negatieve ervaringen, persoonlijke voorkeuren en zaken die je op dat moment bezig houden. Bijvoorbeeld; namen van mensen doen je denken aan mensen uit je leven met dezelfde naam. Ook kan je onbewust aannames hebben over andere mensen aan de hand van uiterlijk en lichaamstaal. Uiteindelijk kunnen vooroordelen en aannames belemmerend werken in je communicatie met anderen. De kunst is dus om je hier bewust van te zijn.

Omschrijving

Tijdens de workshop gaan we oefenen met het scheiden van feiten en persoonlijke interpretaties aan de hand van beeldfragmenten en foto’s. Hierbij kijken we uiteraard ook naar jouw persoonlijke levensbril.

Daarnaast gaan we in op hoe jouw gekleurde bril kan doorwerken in de communicatie met anderen. Met daarbij de vraag hoe kun je zelfbewuster en opener communiceren waardoor het contact met anderen soepeler verloopt.

Resultaat

  • Je bent je meer bewust van het feit dat je voorturdend de gebeurtenissen om je heen een bepaalde kleur en vorm geeft.
  • Je kunt onderscheid maken tussen feiten en persoonlijke interpretaties en hebt hiermee geoefend.
  • Je krijgt inzicht in hoe jouw (voor)oordelen invloed hebben op je communicatie met anderen.
  • Je kunt zelfbewuster en opener communiceren.

Voor wie

Iedereen die meer wil leren over vooroordelen en welke invloed dit heeft op je communicatie en handelen.

De workshop is een module uit de basis communicatietraining

Trainer

Marthijn de Wit.