Training Mindfulness

05-02-2019

Wil je overbelasting voorkomen of verminderen? Wil je minder geleefd worden en meer rust in je hoofd?  Ben je op zoek naar een effectieve manier van omgaan met onrust en stress? De basis mindfulness-training leert je beter om gaan met stress en spanning. 

Omschrijving

Onderzoek laat zien dat het programma effectief is in veel situaties. De training verandert de werking van de hersenen. Het programma combineert het doen van oefeningen met aandacht voor automatische reactiepatronen bij jezelf. Aan de orde komen zaken als: waarnemen, herkennen van en werken met stress. De training is praktisch en  vraagt een dagelijkse tijdsinvestering thuis van ongeveer een uur.

Resultaat

De training vermindert blijvend stressklachten, somberheid, slaapproblemen en vermoeidheid.  Ook verbetert de concentratie (minder piekeren) en kun je beter je grenzen aangeven.  Mensen in de zorg hebben na de deelname aan een mindfulnesstraining minder last van stress en burn -out-symptomen.

Planning

De training bestaat uit  acht wekelijkse sessies van 2,5 uur en één stilte oefendag van 5,5 uur. 

Dinsdag 5 februari
Dinsdag 12 februari
Dinsdag 26 februari
Dinsdag 5 maart
Dinsdag 12 maart 
Dinsdag 19 maart
Dinsdag 26 maart
Dinsdag 2 april

De stiltedag is op 24 maart van 10.30 – 16.00 uur

Voor wie?

Mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. 

Trainer

Eef Heinhuis
MBSR – mindfulnesstrainer categorie 1

Cursusmateriaal

Je ontvangt een werkboek en meerdere oefen-CDs. 

Bijzonderheden

De training is geen gespreksgroep of therapie. Het programma spreekt cursisten aan op hun eigen kracht. De cursus is laagdrempelig: er is geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig. Bij aanmelding voor de training volgt een kort (telefonisch) voorgesprek.

 

Beschikbare data
di 05 Feb
19.30 - 22.00 uur
Mantgum
VOL
Adres:

Dokter Fokkewei 10
Mantgum

Contactpersoon:
Bijzonderheden