Inzicht in autisme

17-12-2019

Autisme, we horen er veel over, maar wat weten we erover? Mensen met autismespectrumstoornis (ASS) zijn anders. Dat ‘anders zijn’ veroorzaakt vaak problemen. Voor henzelf, maar ook voor mensen in hun omgeving. Inzicht in autisme zorgt voor meer begrip. Begrip helpt bij acceptatie. Deze training is daar op gericht: u krijgt meer inzicht in autisme en de impact daarvan, waardoor u er meer begrip voor krijgt.

Omschrijving

De training beantwoordt de vraag wat autisme is, hoe autisme zich kenmerkt volgens de DSM5 en welke impact autisme heeft op de omgeving. Theorie en praktijk worden gekoppeld met filmfragmenten en voorbeelden om de kenmerken van autisme te verduidelijken. De deelnemers hebben volop de gelegenheid om vragen te stellen. U ontvangt na afloop een certificaat als bewijs van deelname.

Resultaat

U krijgt meer inzicht in autisme en de impact daarvan, waardoor u hier meer begrip voor heeft.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over autisme. Bijvoorbeeld omdat u zojuist de diagnose autisme heeft gekregen voor uzelf of iemand in uw familie, u iemand heeft met autisme in uw omgeving of andere geïnteresseerden.

Trainer(s)

Frans Coolen van Into Autisme

Cursusmateriaal

U krijgt achteraf de sheets gemaild. U kunt natuurlijk meeschrijven voor extra informatie die niet op de sheets staat.

Bijzonderheden

De kosten voor de training zijn inclusief de lunch. Voor NVA-leden zijn de kosten € 80,- (uw lidnummer vermelden bij de inschrijving).

Beschikbare data
di 17 Dec
10.00 - 15.30 uur
Leeuwarden
VOL
Adres:

Gereformeerde kerk ‘De Morgenster’, Vrijheidsplein 1, 8924 JL

Contactpersoon:
Bijzonderheden