Interculturele communicatie

11-12-2017

In het omgaan met mensen uit een andere cultuur kom je soms voor verrassingen te staan. De ander reageert soms op een onverwachte, of zelfs ongewenste manier. Reacties vanuit verschillende normen, waarden en gedragscodes. Je kunt jezelf flink wat misverstanden besparen en een soepele omgang met anderen bevorderen door je van culturele verschillen bewust te zijn en je communicatie hierop aan te passen.

Omschrijving

We hebben steeds meer te maken met een samenleving waarin mensen wonen uit verschillende culturen. Dat maakt dat we als vrijwilligers en organisaties te maken krijgen met verschillende culturen binnen de dagelijkse contacten en werkzaamheden. 

In de training “Interculturele communicatie” wordt aandacht besteed aan het begrip cultuur en welk effect dat heeft op je eigen denken en handelen. Je vergroot je inzicht in het ontstaan van misverstanden in (interculturele) communicatie. Communiceren we eigenlijk wel allemaal op dezelfde manier? Ook ga je praktisch aan de slag met casussen. 

Resultaat

Na afloop van deze training heb je inzicht in:

  • de invloed van cultuur op je eigen denken en handelen en hoe dat handelen bij een ander soms heel anders kan overkomen
  • verschillende manieren van communiceren
  • (interculturele) communicatie en hoe je misverstanden daarbij kunt voorkomen

Voor wie

De training “Interculturele communicatie” is bedoeld voor iedereen die werkt met mensen uit andere culturen en die zijn (interculturele) communicatievaardigheden wil verbeteren.

Trainer

Auke Kunnen

Bijzonderheden

Bij minder dan 10 deelnemers gaat de training niet door.