voucherInstructie Verantwoord Alcohol Schenken

04-04-2019

Barvrijwilligers zorgen ervoor dat bezoekers van de kantine of het dorpshuis gezellig samen van een hapje en een drankje kunnen genieten, maar dat brengt voor hen  een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zoals: Alcoholgebruik door jongeren onder de achttien jaar, alcoholmisbruik, rijden onder invloed. Dit willen we hoe dan ook voorkomen. 

De IVA instructie is verplicht voor barvrijwilligers en verstrekt informatie over: de Drank- & Horecawet, alcohol en alcoholgebruik, verantwoord schenken en de Bob-campagne. Het volgen van deze training levert dan ook een landelijk erkend certificaat op.

Omschrijving

In deze training raak je bekend met wetgeving rondom alcoholverstrekking. Er wordt ook gekeken naar de dagelijkse gang van zaken en de beroepsdilemma’s die daarbij spelen, zoals indirect schenken. En er wordt ingegaan op het omgaan met lastige gasten.

Resultaat

Adequaat kunnen omgaan met probleemgedrag van gasten, kennis van gesprekstechniek ‘NEE verkopen’ en kennis van alcohol. Na afloop ontvang je een certificaat op naam, conform de richtlijnen Drank- & Horecawet.

Voor wie?

Vrijwilligers en bestuurders van (sport)verenigingen die werkzaam zijn in kantines en dorpshuizen, horecamedewerkers

Trainer

Johan de Boer

Beschikbare data
do 04 Apr
19.30 - 21.30
Bûtenpost
VOL
Adres:

Kantine KV Flamingo’s, Jeltingalaan 84 yn Bútenpost 

Contactpersoon:
Bijzonderheden
ma 15 Apr
19.30 - 21.30 uur
Heerenveen
VOL
Adres:

Wijkgebouw De As, Weegbree 72, 8446 SC Heerenveen

Contactpersoon:
Bijzonderheden