E-learning: Herkennen en omgaan met dementie

20-11-2286

Herkennen en omgaan met dementie is een online training voor vrijwilligers en mantelzorgers met daarin herkenbare situaties uit het dagelijkse leven met een dementerende.   

Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Het is voor hen belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Dat vraagt om begrip en hulp van jou en de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook u dementie kunt herkennen en weet hoe u mensen met dementie kunt helpen. Samen dementievriendelijk draagt een steentje bij door de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Dit is erg nodig omdat in Nederland naar schatting 270.000 mensen met dementie leven. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. 

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.  

Korte omschrijving training:

Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. De kans dat u  als vrijwilliger te maken krijgt met mensen met dementie, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of in het verzorgingshuis wordt daardoor steeds groter. Het volgen van deze training kan eenvoudig online en kost slechts 10-15 minuten!

Resultaat:

Aan de hand van deze training leer je hoe je dementie kunt herkennen en krijg je handvatten hoe je goed kunt omgaan met iemand met dementie.

Voor wie:

Vrijwilligers en mantelzorger

Waar:

thuis

Tijdsduur:

10 – 15 minuten

Online training van Samen dementievriendelijk