voucherFruitbomen enten

02-03-2019

Appels en peren zijn moeilijk te stekken. En wanneer je pitten gebruikt om te zaaien weet je niet welke vruchten je krijgt (groot, klein, zoet, zuur, lekker of wrang), omdat dat de pitten niet zaadvast zijn (de genetische eigenschappen zij anders dan van de moederboom). Vandaar dat fruitbomen praktisch altijd geënt worden. Zo kun je goede eigenschappen combineren en de boom draagt veel eerder fruit. Wil je zelf leren hoe dit in zijn werk gaat? Kom dan naar deze cursus!

Omschrijving

De cursus bestaat uit een theoretisch deel en uit een praktisch deel. Tijdens het praktijkgedeelte leer je hoe je met een entmesje kunt werken en hoe je een ent op een onderstam plaatst.

Resultaat

Na afloop kun je je eigen fruitboompjes mee naar huis nemen!

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in fruitbomen.

Trainer(s)

Frits Doornenbal en Nynke Zijlstra van Stichting Fruit Yn Fryslân

Cursusmateriaal

De docenten nemen onderstammen, entmesjes en enthout van appel- peren- en pruimenrassen mee. De kosten van de onderstammen zijn 2 euro per stuk (deze zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs). Nieuwe entmesjes zijn te koop op de cursusdag voor 20 euro, maar je kunt ook een entmes lenen voor deze middag.

Bijzonderheden

Wanneer je zelf een oude zeldzame fruitboom hebt en daar graag een nieuwe ent van wilt kun je hier natuurlijk zelf enthout van meenemen!

 

 

Beschikbare data
za 02 Maa
13.30 - 17.00 uur
Gorredijk
VOL
Adres:

Werkplaats Landschapsbeheer Friesland, Leitswei 15, 8401 CL Gorredijk

Contactpersoon:
Bijzonderheden