voucherFinanciële regelingen voor mantelzorgers

20-11-2018

Heb je ook zoveel vragen over wetten en regelingen? Het is niet gemakkelijk om wegwijs te worden in de huidige wet- en regelgeving waar mantelzorgers aanspraak op kunnen maken. Sommige regelingen kunnen financiële consequenties hebben, dus is het belangrijk om je als mantelzorger goed te laten informeren. Dat kan onder andere met het Financieel zakboekje van Mezzo, waarin een overzicht staat van alle regelingen. Speciaal voor mantelzorgers in Friesland biedt Mezzo nu een informatiebijeenkomst aan waarin je als mantelzorger kennis maakt met de verschillende financiële regelingen.

Omschrijving

Tijdens de informatiebijeenkomst van twee uur gaan we op een toegankelijke en overzichtelijke wijze in op de verschillende regelingen. Op deze manier leer je als mantelzorger met welke financiële regelingen je rekening moet houden en van welke regelingen je profijt kunt hebben. Verder is er tijdens de bijeenkomst volop ruimte voor het stellen van vragen.

Resultaat

Na de bijeenkomst

  • Heb je zicht op de verschillende regelingen die van invloed kunnen zijn op je financiële positie als mantelzorger;
  • Weet je van welke regelingen je gebruik kunt maken en met welke regelingen je rekening moet houden;
  • Beschik je over voldoende kennis om beslagen ten ijs het gesprek aan te gaan met verschillende (financiële) instanties.

Voor wie?

Deze workshop is voor mantelzorgers in Friesland.

Trainer(s)

Deze training wordt begeleid door een trainer van de Mezzo-trainerspool. Omdat gemeenten regelingen vaak verschillend invullen, nodigen wij bij de bijeenkomst ook gemeenteambtenaren (WMO-medewerker) en de coördinatoren van de steunpuntorganisaties uit. Zij kunnen dan de specifieke lokale vragen beantwoorden.

Cursusmateriaal

Alle deelnemers ontvangen gratis het succesvolle Financieel zakboekje van Mezzo vol tips en weetjes.

 

Beschikbare data
di 20 Nov
19.00 - 21.00
Joure
VOL
Adres:

MIKS Welzijn
Brugstraat 1
Joure 

Contactpersoon:
Bijzonderheden