In 10 stappen goed omgaan met privacy

Eng… Moeilijk… Niks mag… Toestemmingsformulier…

Zomaar een paar woorden die genoemd worden wanneer het gaat over privacy. Maar is dat wel terecht? In de training ‘In 10 stappen goed omgaan met privacy’ komen de deelnemers hier achter. Deze training is speciaal toegespitst op vrijwilligers. Handig, want vrijwilligers worden steeds belangrijker in de ondersteuning van professionals. Dit betekent ook dat niet alleen professionals, maar ook vrijwilligers te maken hebben met de wet- en regelgeving rondom privacy en gegevensverwerking. Wat zijn de regels? Hoe ver gaan die? En hoe ga je er goed mee om? 

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Een goede reden om ook uw vrijwilligers te scholen in privacy. 

Omschrijving

 

In de training wordt de meeste tijd besteed aan oefenen in de praktijk. We bespreken situaties aangedragen door de deelnemers en oefenen daarmee meteen met het stappenplan Omgaan met Privacy. De training begint echter met een algemeen deel over de wet- en regelgeving. 

Heeft u specifieke wensen ten aanzien van deze training? Trainingen zijn altijd maatwerk. In overleg kan de training aangepast worden.  

Resultaat

Na afloop weten de deelnemers hoe zij goed overwogen beslissingen kunnen nemen wat betreft de privacy van henzelf en de cliënt. 

Voor wie?

Vrijwilligers die werkzaam zijn voor zorginstellingen, gebiedsteams, onderwijs, hulpverleningsinstanties en meer.

Trainers

Twee adviseurs van Partoer, met ervaring op het gebied van privacy.

Cursusmateriaal

Processchema privacy & gegevensverwerking, hand-out theoretisch deel. 

Bijzonderheden

Geïnteresseerd in deze training voor professionals? Neem contact op via de roze knop rechts.