post

Punt Twa: “Deel uitmaken van de VA Fryslân biedt veel voordelen”

Sinds december biedt Punt Twa de training ‘Nieuwbrief schrijven en versturen’ via de VA Fryslân aan. Een gewilde training, want de tweede training is ook al bijna vol. Waarom heeft Punt Twa er voor gekozen om deze training via de VA Fryslân aan vrijwilligers aan te bieden? Karin Nijdam vertelt.

“Vrijwilligers hebben in een onderzoek van de VA Fryslân aangegeven dat zij graag meer willen leren over PR. Daarom zijn wij begonnen met de training ‘Nieuwbrief schrijven en versturen’. In de training leren deelnemers hoe je een professionele en interessante nieuwsbrief opstelt en hoe je deze helemaal passend kunt maken voor de organisatie, de vereniging of een ander doel. Een uitstekend middel om de doelgroep te bereiken. Mattie Kamminga en Remco de Vries verzorgen de training. Zij weten beide veel van PR en marketing, vertelt Karin.

“Via vafryslan.nl kunnen wij deze training bekend maken bij vrijwilligers in de hele provincie. Belangrijk, want vrijwilligers geven aan dat zij graag de mogelijkheid hebben om zich verder te ontwikkelen op diverse thema’s. Daar zetten wij ons bij Punt Twa natuurlijk graag voor in.” Daarnaast is het aanbieden van trainingen en workshops volgens Karin een goede manier om te laten zien dat vrijwilligers gewaardeerd worden. Door via de VA Fryslân samen te werken met andere organisaties in de provincie, hebben vrijwilligers een uitgebreide keus aan trainingen en workshops.

Deel uitmaken van de VA Fryslân heeft ook praktische voordelen, vertelt Karin. “Vrijwilligers kunnen zich makkelijk inschrijven op vafryslan.nl, waarna wij automatisch de gegevens van de vrijwilliger doorgestuurd krijgen. Zo hebben we een goed overzicht van de deelnemers en hoeven we niet zelf bij te houden of de training vol is.” Is een training of workshop eerst voor intern gebruik, maar raakt deze niet vol? Dan is het ideaal om deze open te stellen voor andere vrijwilligers. “Dat gaat via de VA Fryslân heel gemakkelijk”. Ook met andere vragen kan Karin goed terecht bij de VA Fryslân: “Het team reageert altijd servicegericht en gaat snel over tot actie!”

Volgens Karin zijn de vouchers een groot succes. “Doordat de kosten van de trainingen (gedeeltelijk) vergoed worden, is er veel meer belangstelling voor. Mensen en organisaties die minder te besteden hebben, kunnen zo ook meedoen. Voor (kleinere) organisaties die zelf trainingen of workshops in huis hebben, zijn de vouchers een uitgelezen kans om eens een training of workshop aan te bieden via de VA Fryslân.”

Op 12 januari staat de volgende training van Punt Twa ‘Nieuwsbrief schrijven en versturen met Mailchimp’ gepland. Klik hier voor meer informatie. Binnenkort kun je ook de ‘Basistraining Omgaan met computers’ en ‘Van passie naar vrijwilligerswerk’ op vafryslan.nl verwachten.  Daarnaast werkt Punt Twa aan trainingen op het gebied van het vinden en binden van vrijwilligers en een training over het aangeven van grenzen in vrijwilligerswerk.

Impressie van de training ‘Nieuwsbrief schrijven en versturen’. 
Dit artikel delen via
EmailFacebookTwitterLinkedIn