Vrijwilligers Academie Fryslân

De VA Fryslân (Vrijwilligers Academie Fryslân) staat voor het versterken van alle vrijwilligers en mantelzorgers in Fryslân. Het uitgebreide aanbod aan trainingen, workshops en E-learnings van de VA Fryslân maakt dit mogelijk. Het doel van de VA Fryslân is dat alle vrijwilligers en mantelzorgers zich met plezier en voldoening in kunnen blijven zetten.

“Zou het niet mooi zijn dat vrijwilligers en mantelzorgers op één plek eenvoudig de kwalitatieve trainingen, workshops en e-learnings kunnen vinden die zij zoeken?”

Het aanbod op www.vafryslan.nl bestaat uit bestaande workshops, trainingen en e-learnings. Dat wil zeggen: het aanbod is niet ontwikkeld door of eigendom van de VA Fryslân zelf. De VA Fryslân is namelijk een netwerkorganisatie en geen instituut. De VA Fryslân maakt het aanbod in de provincie zichtbaar en bereikbaar. Toegankelijkheid en kwaliteit staan voorop. Doordat de VA Fryslân zelf geen nieuw aanbod ontwikkelt, zijn de workshops, trainingen en e-learnings op deze website voor individuele vrijwilligers of mantelzorgers betaalbaar of zelfs gratis. 

Naast het zichtbaar en bereikbaar maken van het aanbod, verbindt de VA Fryslân partijen en organisaties die te maken hebben met vrijwilligers en mantelzorgers. Zo zorgt de VA Fryslân ervoor dat aanbod en expertise uitgewisseld kan worden om vrijwilligers en mantelzorgers zo goed mogelijk te versterken. Bij de VA Fryslân kan iedereen terecht met vragen over de versterking van vrijwilligers, mantelzorgers en professionals die met vrijwilligers en/of mantelzorgers werken.

Het motto van de VA Fryslân is: ‘Wij hebben het of wij vinden het!’

Team VA Fryslân:

  • Alies Hoitsma: coördinator
  • Maaike van Dijk: voor alle praktische zaken

Hoe werkt het?

Doe jij vrijwilligerswerk of zorg jij voor een ander? Dan is het Open Aanbod interessant voor jou. Dit is het groene gedeelte van de website. Hierop staan, naast e-learnings, diverse workshops en trainingen met een vaste datum en tijd. Na inschrijving ontvang je, net als de organiserende partij en de VA Fryslân, een bevestiging. De organiserende partij neemt vervolgens contact met je op en regelt de betaling met jou, indien van toepassing. Omdat de VA Fryslân de kwaliteit van het aanbod belangrijk vindt, ontvang je na afloop van de workshop of training een digitaal evaluatieformulier.

Als organisatie, (overheids)instantie of ZZP’er meer weten over de VA Fryslân? Kijk op de roze kant van de website: klik hier.

Het netwerk

De VA Fryslân is een netwerkorganisatie. Dit netwerk bestaat uit verschillende partijen met verscheidene achtergronden en werkvelden. Zij bieden workshops, trainingen en/of e-learnings aan via de website. Een aantal van deze partijen vormt samen de Kerngroep. Deze Kerngroep bouwt aan een toekomstbestendige VA Fryslân. 

De VA Fryslân is een initiatief van Stichting Partoer op Maat.