Vouchers: Zo werkt het!

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de Fryske mienskip: Zo zorgen ze onder andere dat het dorpshuis draaiend blijft, bieden zij ondersteuning in verzorgingstehuizen, staan zij in de sportkantine en zijn zij EHBO’er op evenementen. De provincie Fryslân stelt daarom vouchers beschikbaar, zodat vrijwilligers een training of workshop naar keus kunnen volgen. Hiermee wil de provincie Fryslân niet alleen vrijwilligers nóg meer plezier in hun vrijwilligerswerk bezorgen, maar ook haar waardering voor vrijwilligers laten zien.

Ben jij vrijwilliger? Dan lees je hieronder wat je kunt doen om ook gratis óf met korting een training of workshop te volgen. Ben je vanuit jouw organisatie of als ZZP’er geïnteresseerd? Kijk dan ook onderaan deze pagina voor meer informatie. 

Voor wie? 

Alle vrijwilligers uit Fryslân kunnen een voucher inzetten. Het maakt niet uit welk vrijwilligerswerk je precies doet en waar je dat doet.

Hoe werkt het? 

De vouchers kunnen worden gebruikt voor de trainingen en workshops op de groene kant van de website van de VA Fryslân. Hier vind je een groot en divers aanbod van trainingen en workshops dat alleen maar groeit! Door een voucher in te zetten kun je óf helemaal gratis óf met een flinke korting de training of workshop van jouw keus volgen. De waarde van de voucher hangt af van de prijs van de training of workshop die je kiest en kan oplopen tot wel €100,-. Bij elke training of workshop staat wat je na het inzetten van jouw voucher nog moet bijbetalen. Je kunt maximaal één voucher gebruiken en je kunt je voucher maar één keer inzetten. Er blijft dus geen restbedrag staan, mocht de training of workshop minder kosten dan €100,-. 

Is er iets niet helemaal goed gegaan of kun je toch niet komen naar de training of workshop waarvoor je je voucher hebt ingezet? Laat dit minimaal twee weken voor aanvang van de training of workshop weten. Als je dit niet doet, heb je je voucher gebruikt en kun je deze niet meer inzetten voor een andere training of workshop. Vindt de training of workshop tijdens jouw inschrijving al binnen twee weken plaats of zijn er bijzondere omstandigheden waardoor je je niet eerder af hebt kunnen melden? Laat dan zo spoedig mogelijk weten dat je afziet van deelname. Wanneer dit het geval is, wordt per situatie bekeken wat mogelijk is. 

Hoe krijg en gebruik ik een voucher? 

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken, gaat het aanvragen én inzetten van een voucher in één klik. Je hoeft van tevoren geen voucher of code aan te vragen. De eerste stap is het uitkiezen van de training of workshop die je wilt doen. Klik vervolgens op de inschrijf-knop en vul je gegevens in. Zorg ervoor dat het vakje ‘Ja, ik zet mijn voucher in’ aangevinkt blijft en je hebt je voucher ingezet! 

Als je inschrijving door de VA Fryslân is ontvangen, krijg je een bevestigingsmail. Als je je hebt ingeschreven voor een training of workshop en je moet nog bijbetalen, dan regelt de organisator van de training of workshop dat met jou. Deze neemt vanzelf contact met je op.

Zet nú je voucher in!

Neem een kijkje in het Open Aanbod en zoek een training of workshop uit waar jij enthousiast van wordt. Zit er nu nog niks voor je tussen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief en/of laat ons weten wat je zoekt. Met de nieuwsbrief word je automatisch op de hoogte gehouden van alle nieuwe trainingen en workshops in het aanbod. 

Ik heb een vraag 

Heb je vragen of lukt het niet om een voucher te gebruiken? Klik hier en neem contact op met de VA Fryslân. 

Informatie voor organisaties, instanties en ZZP’ers

Het zou toch fantastisch zijn dat vrijwilligers hun voucher in kunnen zetten voor precies die training of workshop die zij altijd al hebben willen volgen? Nu is het moment om te kijken naar wat u, vanuit uw organisatie of netwerk, toe kunt voegen aan het aanbod van de VA Fryslân. Heeft u iets in huis waar vrijwilligers wat aan hebben? Laat het de VA Fryslân weten en geef vrijwilligers de kans om hun voucher in te zetten voor uw aanbod. 

Twijfelt u over uw aanbod of heeft u ideeën maar loopt u vast op de uitvoering? De VA Fryslân denkt graag met u mee! Lees hier meer over de VA Fryslân en wat samenwerken met de VA Fryslân inhoudt.