post

“Ik durfde niet, maar heb het toch gedaan!”

Aan het woord is Riekie Riddersma, deelnemer aan het project Frij-Stiper. Ze volgde de training Basisvaardigheden en daarna ook nog ‘Door welke gekleurde bril kijk jij?’ en  ‘Presenteren doe je zo’. Onderdeel van de laatste training is het geven van een presentatie voor de groep. “Ik vond het zo spannend, maar ben zo blij dat ik het wél heb gedaan! Het heeft me echt meer zelfvertrouwen gegeven”, vertelt Riekie.

Ook voor Nienke Scheper zijn de trainingen belangrijk geweest: “Ik kwam uit een nare, eenzame periode en dankzij deze trainingen heb ik echt het gevoel dat ik weer mee doe”. Zowel Riekie als Nienke zijn enthousiast over wat de trainingen hen hebben gebracht, ze vinden vooral dat ze beter hebben leren luisteren. “Luisteren is een vak apart”, zo zeggen ze beiden. 

Een ander resultaat van de trainingen is dat ze nu aan de slag gaan bij het DNA-project van LF2018. Riekie en Nienke gaan in de hal van het Medisch Centrum Leeuwarden mensen vragen om mee te doen aan dit project. Iedereen die iets met Leeuwarden heeft, kan iets van zijn DNA geven. Geen echt DNA, natuurlijk. Maar iets wat te maken heeft met de stad of met de persoon zelf. Een persoonlijk verhaal, een voorwerp, een foto of een mini-kunstwerk. Alles kan, zolang het maar in één buisje past. De trainingen komen Riekie en Nienke hierbij direct al goed pas. Zij weten nu hoe ze de mensen op een goede manier kunnen aanspreken. 

Meer weten over Frij-Stiper of zelf ook meedoen? Hier lees je meer. 

Dit artikel delen via
EmailFacebookTwitterLinkedIn