post

Frij-Stipers in actie!

Afgelopen woensdag heeft de eerste groep Frij-Stipers het tweede deel van de training Basisvaardigheden gevolgd. Voor een aantal Frij-Stipers is er vanavond meteen een bijzondere rol weggelegd. Zij fungeren namelijk als gastheer of gastvrouw tijdens The Passion. 

Friezen die te maken hebben met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen via het Frij-Stiper-project de mogelijkheid om bij evenementen van Culturele Hoofstad 2018, of in aanloop daar naartoe, ondersteunende werkzaamheden te verrichten. Dit is niet alleen een unieke kans om mee te werken aan de organisatie van bijzondere evenementen, het Frij-Stiper-project kan ook voor grotere kansen op de arbeidsmarkt zorgen.

Welzijnsorganisatie Wellzo is de trekker van het Frij-Stiper-project en zorgt samen met gemeente Leeuwarden voor de voorlichting van toekomstige Frij-Stipers. Voordat Frij-Stipers bij een evenement betrokken raken, krijgen zij vanuit de VA Fryslân een vierdelige basistraining aangeboden. Zo worden zij toegerust om hun taken en verantwoordelijkheden tijdens evenementen te kunnen vervullen. ,,Deze Frij-Stipers krijgen een training basisvaardigheden waarbij aandacht besteed wordt aan gastvrijheid, communicatie en weerbaarheid. Deze training duurt vier dagdelen. Daarna kunnen ze een specialisatie kiezen’’, aldus coördinator Els Hiemstra van de VA Fryslân.

Wilt u ook vrijwilligerswerk doen voor (of in aanloop van) Culturele Hoofdstad 2018? Geeft u zich dan hier op

Het Frij-Stiper-project wordt mede mogelijk gemaakt door: 

 

 

 

 

Dit artikel delen via
EmailFacebookTwitterLinkedIn